OVER MINDFULNESS-NLP

Mindfulness-NLP is voor iedereen die goed met zichzelf en anderen wil omgaan. Iedereen die zich dus dagelijks goed wil voelen door o.a. de groei van zelfvertrouwen. En dat bereik je door je ‘de taal van het onderbewuste’ je eigen te maken en daarmee beter te communiceren.

Onder de cursisten van Mindfulness-NLP zijn vaak mensen uit de gezondheidszorg, het onderwijs, sportmensen, psychologen, fysiotherapeuten, leden van een management- en salesteam en particulieren die willen werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. De cursussen van Mindfulness-NLP geven inzicht in de vele mogelijkheden van communicatie op dieper liggende niveau’s. Mindfulness-NLP is samengesteld uit een combinatie van de traditionele inzichten in Mindfulness, de moderne Hypnotherapie en de kracht van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

Spanningen, angsten en burn-out, het lijkt allemaal buiten ons om te gaan. Alsof er geen controle op mogelijk zou zijn; alsof het erbij hoort. Niets is minder waar. Spanningen, angsten en burn-out zijn het gevolg van sequenties op onbewust niveau, die we op een onbewaakt moment hebben toegelaten. Onbewaakt, want wie wist er wat er bewaakt moet worden? In een vingerknip heb je er vaak last van. Het is evenwel nooit te laat om het roer om te gooien en door kennis orde op zaken te stellen; het onbewuste tot een veilig en vertrouwd terrein te maken. Mindfulness-NLP geeft je de bewustwording die daar voor nodig is.

Met Mindfulness-NLP ga je leren wat er in je hoofd precies gebeurt bij spanningen, angsten en burn-out, zodat je weet hoe je er vanaf kunt komen. Het begint met een besluit om te willen leren hoe jij de regie voert over de onbewuste processen die de oorzaak zijn. Zowel in je werk als privé. Daarna is de weg vrij om je leven opnieuw in te kleuren met alleen dàt wat werkt. Met alleen dat wat goed voelt; inzetbaar in alle omstandigheden. Je bent er zelf verantwoordelijk voor. Het leven is bedoeld voor actie, om te genieten. Met Mindfulness-NLP leer je hoe je dat beter doet.

Mindfulness-NLP geeft je zelfvertrouwen op onbewust niveau; leert jou je eigen waarden van binnenuit kennen en nieuwe waardes te vormen. Mindfulness-NLP leert je ook hoe je de waarden van anderen kunt zien en hoe je daarmee omgaat. Waarden van mensen zijn hun kwaliteiten. Alleen als je er goed op afstemt, is ‘contact maken’ mogelijk en maak jij je werk succesvol. In iedere cursus van Mindfulness-NLP staan de tastbare elementen van waarden daarbij centraal: het verhelderende inzicht van een nieuwe denkwereld. De praktische kennis over waarden geeft je iedere dag de zekerheid voor een goed gevoel. De basis voor het beste van jezelf in relaties, beroep en prestatie.

Herinner je eens het beste ogenblik van je leven… Zou jij je op dergelijke momenten niet onmiddellijk weer zo willen voelen? Mindfulness-NLP reikt je daarvoor de inzichten en vaardigheden aan. Daarmee kom je ook in penibele situaties altijd goed beslagen ten ijs. Iedere onzekerheid wordt omgezet in kracht. Het moeilijke daarbij is makkelijk doen.

In de verschillende cursussen van Mindfulness-NLP leer je het voor altijd. Door de beproefde toepassingen in Mindfulness, NLP en Ericksoniaanse communicatie. Het spirituele judo waarmee je voortaan soepel met jezelf en anderen om kunt gaan.

Mindfulness-NLP biedt tools voor:

  • controle op gezondheid, energie en gedrag
  • versterking van je communicatievermogen
  • een evenwichtige teamgeest met maximale prestaties
  • werkzame creativiteit in veranderingsprocessen

Een aantal kenmerkende stellingen bij Mindfulness-NLP zijn:

  • Als je in de geest van je relaties denkt, trek je ze uiterlijk aan…
  • Ontwapening is vrijheid, vrijheden moet je nemen…
  • Als iedereen zijns gelijke zoekt, laten ze hem dan in jou vinden.
  • Als je het hoofd laat hangen, komen er geen handjes omhoog.
  • Laat woorden smaken, anders zal men niet proeven wat je zegt.
  • Vind de toegang naar jezelf door te leren voelen van binnenuit.

Mindfulness-NLP kan iedereen leren. Het is niets zweverigs en wordt in gebruikelijke zaalopstellingen gedoceerd. Mindfulness-NLP is een instrument van communicatie; voor meer controle op onbewuste processen. Met Mindfulness-NLP werk je doelgericht aan een goed gevoel en een beter contact met anderen. Met de kennis van Mindfulness-NLP weet je voortaan waarom je de ene keer wel goed bezig bent en de andere keer niet. Jij hebt dan iedere situatie in de hand.

Mindfulness-NLP geeft je het mentale gereedschap waarmee je leven meer inhoud krijgt. Ook voor therapeutische doeleinden is Mindfulness-NLP daarom van betekenis. Zeker daar waar andere therapievormen niet bleken te helpen. Mindfulness-NLP kan met name de mens met spanningen en stress weer snel aan zichzelf teruggeven.

Voor hen die emotionele kracht zoeken en hun gevoel weer nieuw leven willen inblazen, biedt Mindfulness-NLP creatieve vonken, sterke concepten voor nog meer zelfvertrouwen en emotionele evenwichtigheid. Je leert hoe je voor meer controle toegang krijgt tot de registers van je rechterhersenhelft. De bewustwording van het onderbewuste.