RINY VAN AS MINDFULNESS-NLP

RINY VAN AS – MINDFULNESS-NLP

De grondlegger van het Instituut Mindfulness-NLP ® en trainer/coach van de op deze site aangeboden mindfulness-nlp-cursussen is Riny van As, auteur van het boek “Creativiteit & Inspiratie”. Hij volgde zijn opleidingen en specialisaties o.a. bij het Jo Hanssen Instituut te Lierop, de Stichting voor Hypnotherapie en Verbaaltherapie te Haarlem en de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) te Utrecht, alsmede het Instituut voor Eclectische Psychologie (IEP) te Nijmegen. Hij heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in zijn eigen praktijk. O.a. met het geven van individuele hulp en cursussen aan particulieren. Een groot gedeelte van zijn carrière verzorgde hij bedrijfscursussen met de door hem ontwikkelde thema’s “Empathisch Contact”, “Van Waarden naar Doel”, “De Kunst in de Gunst”, “Taal naar Succes”, “Spreken en Presenteren” en “Overtuigd Overtuigen”. Hij startte het Instituut Mindfulness-NLP ® te Eindhoven om alle werkzame elementen van de disciplines in mindfulness, nlp én hypnotherapie op een eigentijdse wijze te kunnen combineren.

Over zijn inzicht en de vaardigheden in Mindfulness-NLP zegt hij zelf het volgende: “In mijn dialogen met een bevriend natuurarts drs. Raymond Borger sinds 1996, die in zijn praktijk eveneens de disciplines in Mindfulness, NLP en Hypnotherapie toepast, constateren we vaak dat er in mindfulness eigenlijk geen enkel element bestaat dat niet in hypnotherapie zou worden toegepast. Alle mindfulness-oefeningen bijvoorbeeld leiden naar een veranderd bewustzijn. In hypnotherapie noemen we dat een inductie. Met een inductie wordt men geleid naar een stadium (trance), waarin mensen ontvankelijk (suggestibel) worden voor verbale en visuele suggesties. Dit laatste evenwel is voor de oplossing van psychische- en psychosomatische klachten een traditionele verworvenheid van de interventietechnieken in hypnotherapie én NLP. Je zou daarom kunnen zeggen dat het inducerend vermogen van mindfulness met de aanvulling van NLP veel meer mogelijkheden geeft voor de oplossing van mentale problemen op het diepere niveau van het onderbewuste.”

Een pragmatisch inlevingsgevoel, door de juiste tracering van individuele gedragskenmerken, typeren de effectiviteit van Riny van As. Daarbij hanteert hij als Metaprofiel Analist zijn professionele interpretaties van 32 verfijningen in denkstijlen. Als internationaal gecertificeerd coach wordt door hem hiervoor de door Jaap Hollander als merk beschermde methode van MindSonar® gebruikt. Hiermee weet hij doelgericht en effectief te anticiperen op zowel het emotionele streven van de deelnemers als wel op het daaruit voortvloeiende gewenste resultaat in hun functioneren. Zijn benadering leidde al in 1996 en 1997 naar interviews en demonstraties op radio en tv.

CAPTCHA afbeelding

Dit helpt spam te voorkomen, dank U.

Instituut Mindfulness-NLP®

Nederland

T. +31 (0)6 27 19 78 55
info@mindfulness-nlp.nl